Van kleins af aan deed ik wat anderen van me verwachtten.

Een extra vak op het VWO, een universitaire opleiding en een paar drukke banen in de financiële sector. Diep in mijn hart vond ik verschrikkelijk om me te verdiepen in zaken die ik eigenlijk totaal niet belangrijk vond. Toch deed ik dat omdat het ik dacht dat het van me werd verwacht.

Het keerpunt kwam in 2013 op de terugweg van mijn eerste werkdag na de kerstvakantie. Ik werd ineens zo ontzettend misselijk dat ik snel een plek moest zoeken om mijn auto te parkeren. Toen ik uitstapte, heb ik meteen naast een elektriciteitskastje staan overgeven. Mijn lichaam gaf me een duidelijk signaal: ik kon mijn toenmalige werk niet langer ‘verteren’. Alle nare energie die ik in me op nam op mijn werk, heb ik er op die parkeerplaats letterlijk uit gegooid.

Toen ik verder reed dacht: dit kan zo niet door blijven gaan. Ons toen nog enige kindje was nog geen jaar oud. Wat was ik voor voorbeeld voor hem? Wat voor dingen wilde ik hem graag meegeven? 

Wat wilde ik hem graag leren?

Vanaf dat moment nam ik mijn gevoelens en intuïtie en mijn eigen behoeftes en wensen zo veel mogelijk serieus. Dat ging toen met vallen en opstaan; het was een hele ontdekkingsreis met veel uitproberen. Soms met succes en soms ook niet. Inmiddels is mijn innerlijke vuur weer aangewakkerd en snap ik ook waarom ik mijn gevoelens en intuïtie als kind heb verdrongen. Een positief bij-effect is dat ik van kleins af aan heb geleerd om aan te voelen welke behoeftes mensen hebben. Soms zelfs zo dat die mensen het zelf nog niet zien of benoemen; er nog niet aan kunnen.

Ik heb nu een helder beeld van hoe ik wil dat mijn leven er uit ziet. Dagelijks hou ik dat beeld voor ogen en ik kijk regelmatig terug naar waar ik vandaan kom. Ik maak de keuzes die er aan bijdragen om dat te doel realiseren. Het maakt me niets uit wat de buitenwereld er van vindt. Zo zitten onze kinderen niet op de school ‘om de hoek’, maar op de school die bij ze past. Ik ben kritisch op wat ik eet en op de keuzes die ik maak. 

Toen ik de opleiding aromatherapie had afgerond waarmee ik voor het eerst echt een andere weg insloeg dan het financiële dat ik tot dan toe had gedaan, was ik daar zó ontzettend blij mee. Zo veel meer dan alle opleidingen die ik tot dan toe had gedaan bij elkaar. De wens om de opleiding aromatherapie te volgen kwam uit mijn hart, ik vond het écht leuk en ging er met plezier heen. Ik zou ‘m zo opnieuw willen volgen en dat kan ik van die financiële opleidingen niet zeggen ;-). 

Ik heb mijn gevoeligheid erkend en omarmd

Ik snap nu van mezelf waarom ik me soms naar voel na afloop van een afspraak; ik heb dan gevoelens opgepikt van mensen om me heen en die mag ik weer loslaten. In mijn agenda hou ik rekening met mijn gevoeligheid. Zaterdag een drukke dag? Dan plan ik voor zondag geen afspraken. Die tijd heb ik nodig om te herstellen. Naar de winkel ga ik op een doordeweekse ochtend, zodat het er rustig is.

Mijn stok achter de deur is mijn oudste zoon: hij geeft het me genadeloos terug in zijn gedrag als ik in de waan van de dag soms tóch over mijn grens ga. Desondanks zijn mijn kinderen vaak de aanleiding als ik niet naar mijn eigen behoeftes luister. Doordat ik zo goed aanvoel welke behoeftes zij hebben, loop ik mezelf af en toe toch nog voorbij. Als ik me daar bewust van word, herken ik mijn patroon. En manlief ook ? Ik pak mijn rust om te herstellen en gelukkig is er de volgende dag weer een geheel nieuwe kans!

Wat je over mij moet weten

Mijn intuïtie is sterk ontwikkeld; als ik aan iemand denk, krijg ik vaak al bepaalde beelden of woorden door. Ik ben een ontzettende beelddenker; ik zie elk verhaal en elke situatie als een plaatje voor me. Ik ben resultaatgericht. Ik heb graag een helder doel voor ogen; alleen dan kan ik de stappen zetten die daar voor nodig zijn. Ik praat met mijn handen en die kunnen het soms beter uitbeelden dan mijn mond kan verwoorden. Verder ben ik goedlachs en ik moet dan ook regelmatig lachen om mezelf. 

Soms kan ik afwachtend of twijfelend over komen. Op zo’n moment is er een innerlijke strijd gaande tussen mijn intuïtie, mijn gevoelens en mijn verstand. Ik heb dan tijd nodig om alle indrukken te verwerken en in het juiste perspectief te plaatsen. Want zoals je vast al wel hebt begrepen, ben ik ook hooggevoelig.

Wat is mijn visie?

Ik hou van de holistische visie, wat betekent dat ik kijk naar de mens als geheel. Het serieus nemen van ieders persoonlijke voorkeuren en de signalen die je lijf je geeft, vind ik zo ontzettend belangrijk. Door op de korte termijn voor het gemak te gaan, zorgt dat op lange termijn voor moeilijkheden. Stoppen met weglopen en afleidingen zoeken. Bereid zijn om naar binnen te keren en te weten komen wat je zélf diep in je hart eigenlijk wil; het is het zo ontzettend waard.

Als je me zou kennen, zou je weten dat ik:

  • samenwoon met mijn grote liefde Remco en onze twee zoontjes in Oosterhout (NB).
  • het heerlijk vind om te wandelen in het bos; het liefst alleen. 
  • elke ochtend ontbijt met vers gebakken pannenkoeken; die bak ik zelf. De jongens zijn toch altijd vroeg wakker en ik daardoor ook. Ik ga dan ook vaak vroeg slapen.
  • het heerlijk vind om thuis te zijn en ervan geniet om in mijn eentje wat aan te rommelen.
  • als hooggevoelige moeder uit een meisjesgezin mijn twee jongens soms veel te druk vind binnenshuis. Ik ga daarom graag de buitenlucht met hen in, zodat zij lekker kunnen uitrazen en ik ondertussen kan opladen.
  • een ontzettende koukleum ben en ik het vorige punt in de winter daardoor iets minder vaak doe dan ik eigenlijk zou willen.

Zullen we kennismaken?

Verwacht je dat ik de coach ben die jou kan helpen aan meer rust in je hoofd?

Vul dan vrijblijvend het contactformulier in via bovenstaande button. Je krijgt dan binnen 48 uur een reactie van me. Ik kijk uit naar je bericht!