Meer dan je hoofd

Voor mij is de reis in het omgaan met mijn hoogsensitiviteit pas succesvol geworden toen ik niet meer alles puur vanuit mijn hoofd ging benaderen en juist open stond voor andere dingen. Dingen die niet van mij verwacht werden door anderen of door de maatschappij. Dingen die anders dan anders waren – voor mij tenminste. En dat waren voor mij geen zweverige dingen, maar nog steeds heel praktisch.

In onze westerse maatschappij zijn we eraan gewend geraakt dat ons hoofd, ons denken vaak de overhand heeft. Problemen of nare gevoelens stoppen we liever weg. En als we ze niet wegstoppen, proberen we om ze op een rationele manier op te lossen. Met ons hoofd. Dat hebben we van kleins af aan geleerd en we wisten niet beter.

Ons gevoel en onze intuïtie helpen ons

Inmiddels heb ik geleerd: veel dingen kunnen we helemaal niet met ons hoofd oplossen. Ons gevoel en onze intuïtie kunnen ons daarbij helpen. Hoewel het oké is om ons hoofd erbij te houden, hoeft het niet de overhand te hebben. Voor mij was dat een grote ontdekkingsreis met vele pieken en dalen.

Het begin van de ontdekkingsreis

Die ontdekkingsreis begon voor mij met:

  • Erkennen dat ik dingen anders wil doen dan anderen; met mijn hoogopgeleide financiële achtergrond een heerlijke opleiding aromatherapie volgen. Met daarna andere opleidingen om mensen te helpen bij persoonlijke ontwikkeling en waar ik helemaal blij van word. Diep-in-mijn-hart-blij.
  • Voelen; wat voel ik in mijn lichaam? Wat wil de pijn in mijn lichaam me zeggen? Dat ik rustiger aan mag doen? Of juist in beweging mag komen?
  • Maar ook: erkennen dat ik regelmatig voel wat anderen voelen. En dat dat klopt.

Plezier en ontspanning

De ontdekking aan welke dingen ik zelf echt plezier beleef en die voor mij écht ontspannend werken, heeft me zo veel rust gebracht. Rust in mijn hoofd, in mijn lijf en in mijn leven. Voor mij zijn dat bijvoorbeeld:

  • Schrijven; hoe fijn ik het vind om met schrijven mijn hoofd leeg te maken
  • Bewegen; hoe prettig ik het vind om dagelijks te wandelen en er dan allerlei toffe ideeën opborrelen
  • Natuur; wat een rustgevende invloed ze heeft door er alleen maar te zijn

Mijn wens: dat je doet wat bij jou past

Dat deze dingen die ik noem in dit blog mij hebben geholpen, wil niet zeggen dat ze jou ook zullen helpen. Het kan uiteraard. Het allerbelangrijkste vind ik dat iedereen voor zichzelf ontdekt waarvan ze ontspant, waaraan ze plezier beleeft en wat meer rust in haar hoofd geeft. En het is niet eenvoudig om dat te ontdekken. Door dat vanuit ons hoofd te benaderen, dus met alleen erover te praten, ontdek je dat niet. Mijn manier van werken is daarom een combinatie van praten, voelen en ervaren. En een grapje op z’n tijd, want ook plezier is zo ontzettend belangrijk.

Gratis proefsessie ‘Meer rust in jouw persoonlijke situatie’

Heb jij al eens overwogen om er met een coach professioneel naar te kijken? Hoe je meer rust in je hoofd en in je leven kunt krijgen? Weet je niet waar te beginnen? Boek dan een gratis proefsessie ‘Meer rust in jouw persoonlijke situatie’. In die proefsessie kunnen we met concrete tips en ideeën die bij jou passen, meteen al stappen zetten naar meer rust in jouw persoonlijke situatie. Ook kun je ervaren of mijn manier van werken bij je past.
Hier kun jij jouw proefsessie aanvragen of er meer over lezen.

En heb je nog vragen? Mail me dan!