1-OP-1 COACHINGSTRAJECT: LIEF EN POSITIEF VOOR JEZELF; EN TÓCH ACTIEF!

Je komt uit een omgeving waarin je intelligentie belangrijk is. Je doet je best om te voldoen aan alle verwachtingen, maar je merkt dat het je opbreekt. Je bent er nog niet zo lang geleden achter gekomen dat je hoogsensitief bent. Toen je er over las, herken je er veel van over jezelf. Je hebt alleen geen idee hoe je daarmee om kunt gaan.

Herken jij jezelf hierin?

Je voelt je geleefd. De belangen van je kinderen stel je voorop. Dan komen nog de verwachtingen van je partner, familieleden en je werk. En helemaal achteraan dit rijtje kom jij. En het enige waar jij naar verlangt is rust. En die rust is momenteel ver te zoeken. Je zou zo graag willen dat dit anders was.

Je doet zo ontzettend je best, maar helaas is het onvoldoende. Je merkt geen verandering; sterker nog, het lijkt soms van kwaad tot erger te gaan. Hoe harder je je best doet, hoe slechter je jezelf voelt. ’s Avonds plof je uitgeblust op de bank. Als je dat al doet, want het komt ook voor dat je zo moe bent dat je vroeg gaat slapen.

Je hoofd loopt over van gedachten en soms overzie je het allemaal even niet meer. Je pakt je telefoon er maar eens bij. Wellicht krijg je op die manier wat afleiding zodat je je wat beter gaat voelen.

Je vindt van jezelf dat je niet veel aan kunt en je vraagt je af of dat door je hooggevoeligheid komt. Na een drukke dag ben je helemaal uitgeput. Je vraagt jezelf regelmatig af: ben ik nou de enige die na zo’n dag niets meer kan?  Zo druk was het toch ook weer niet? De volgende dag heb je er nog steeds last van: de gedachten over gisteren spoken nog steeds door je hoofd.

Geen flauwekul, gewoon doorgaan. Dat is momenteel jouw credo. Opgeven is immers geen optie. Je zal toch voor je kinderen moeten zorgen. Of je nou wil of niet.

Hoe zou het zijn als je:

Het gevoel hebt de regie te hebben over je eigen leven. Dat je bewust keuzes maakt in wat je belangrijk vindt en waar jij je tijd aan besteedt en dat je daarbij rekening houdt met je eigen behoeftes en verlangens. En dat je daardoor meer rust ervaart.

Weet waardoor je hoofd vol loopt. Dat je weet wat je energie kost en wat je kunt doen om dat te voorkomen. Zodat je ’s avonds vaker met een positief gevoel terug kijkt op de dag.

Weet wat je kunt doen als je hoofd onverhoopt toch nog eens overloopt. Dat je weet hoe je gemakkelijker een rustmoment voor jezelf kunt creëren om te ontspannen en op te laden.

Beter van jezelf weet wat je wel en niet aan kunt. Dat je hier in je planning rekening mee houdt en dat je eigen gevoeligheid er helemaal mag zijn. Dat je leert om vaker de rust te creëren, die je zo nodig hebt. 

Net zo lief voor jezelf bent als voor een ander. Dat je dingen zo gaat plannen dat je de ruimte hebt om op te laden en ook weet voor soort activiteiten jou positieve energie geven.

Dat is mogelijk met mijn 1-op-1 coachingstraject Lief en positief voor jezelf; en tóch actief!

Dit traject is speciaal voor vrouwen die nog niet zo lang weten dat ze hoogsensitief zijn en die op zoek zijn naar meer rust in hun hoofd. Daarbij gaan we samen op een positieve manier aan de slag.

Het traject bestaat uit:

  • Meerdere sessies van 1,5 uur. De sessies plannen we om de twee weken in. Het aantal sessies is afhankelijk van jouw persoonlijke doelstelling en van waar je nu staat. Een gemiddeld 1-op-1-coachtraject bestaat uit 5 sessies; het kan dus goed zijn dat het bij jou iets meer of minder sessies zullen zijn.
  • Opdrachten om tussen de sessies thuis mee aan de slag te gaan
  • Een werkboek
  • Eventueel het uitlenen van literatuur en materialen
  • Nazorg: telefonische afspraak

Als BONUS krijg je nu bij het traject: 

  • Voor elk van je kinderen een flesje huidolie met hun eigen essentiële olie mix. Deze mix stel ik samen tijdens een aparte afspraak met jou en je kind. De mix past helemaal bij jouw kind en je kind vindt de olie dan ook lekker ruiken.

Aan het einde van het 1-op-1 coachingstraject

Weet je hoe je rekening kunt houden met je eigen behoeftes en hoe je keuzes kunt maken om meer rust voor jezelf te creëren. Je weet hoe je meer regie kunt pakken over je eigen leven. 

Weet je waardoor je hoofd vol loopt. Je weet wat je veel energie kost en hoe je dat kunt voorkomen. Hierdoor zul je vaker met een positief gevoel naar bed gaan.

Weet je hoe je op een gemakkelijke manier voor jezelf een herstelmoment kunt creëren als je hoofd onverhoopt toch nog eens overloopt. Je weet welke praktische oefeningen bij jou passen en je kunt gebruiken om beter te ontspannen

Weet je hoe je om kunt gaan met jouw hoogsensitiviteit. Je weet beter van jezelf van wat voor situaties je opleeft en van wat voor situaties je leeg loopt. Je leert om er rekening mee te houden in je planning en hoe je er mee om kunt gaan als je onverhoopt te veel hooi op je vork hebt genomen.

Weet je wat je kunt doen waardoor je net zo lief voor jezelf bent als voor een ander. En wat je kunt doen om meer rust en ruimte in je hoofd te ervaren.

Wat is jouw investering als je meedoet?

Dit programma vraagt per sessie van 1,5 uur een investering van 75 euro.

Wat zeggen anderen?

Kim Rompa-VermeerVoordat ik bij jou in het coachingstraject ging had ik veel onrust in mijn hoofd. Mezelf niet goed kunnen ontspannen en ik nam veel te veel negatieve energie over van anderen. Daarentegen vond ik het ook erg lastig om voor mijzelf te kiezen en liep mezelf nog al eens voorbij. Mijn eigen IK stond nooit voorop, keek altijd eerst naar anderen en pas dan maakte ik een beslissing. 
 
Tijdens de gesprekken met jou heb ik meer inzicht gekregen in mijn eigen Ik. Dat ikzelf er wel degelijk toe doe, en ook eerst naar mezelf mag kijken om beslissingen te maken die beter bij mij passen. Ik kan beter ontspannen door de oefeningen die ik van Cindy heb gekregen. 
 
Ik zou iedereen die onrust in zijn hoofd heeft en niet goed kan ontspannen het zeker aanbevelen. 
Je krijgt duidelijke tips en oefeningen mee.
Ligt een oefening je niet is dat ook helemaal niet erg en kun je dat goed met Cindy bespreken ze zal altijd kijken of je aan andere tips of oefeningen meer hebt zodat ze beter bij je passen. 
Cindy kijkt echt naar hoe je bent en wat je fijn vindt. 
Dat vind ik echt een PLUS punt. Zo leer je namelijk zelf ook dat je goed bent zoals je bent!
Kim Rompa-Vermeer

Voor ik met het 1-op-1 coachingtraject startte voelde ik de stress in mijn lijf. Ik sliep slecht en ik had een vol hoofd. Dankzij de oefeningen en opdrachten die van Cindy tijdens het traject ontving, herken ik eerder mijn valkuilen en kan ik dankzij de tips beter met de situaties omgaan. Ook geef ik eerder mijn grenzen aan waardoor ik me veel rustiger voel. De benadering van Cindy vond ik ontzettend fijn. Ze heeft een open houding en toont rust en begrip. De coaching was echt stapje voor stapje, waardoor er geen druk was en dat vond ik heel fijn. Ik zou dit traject dan ook zeker aan anderen aanraden!

Een liefdevolle hoogsensitieve moeder die graag anoniem wil blijven

Wanneer is dit traject niet geschikt voor jou?

Als je geen zin hebt om zelf actief aan de slag te gaan, als je niet bereid bent om aan jezelf te werken en in jezelf te investeren. Ik steek met liefde en plezier veel energie in het traject om jou te begeleiden. Dat verwacht ik ook van jou terug. Dan hebben we een gezamenlijk doel, waardoor je het meeste uit het 1-op-1 coachingstraject haalt.  

Verder is dit traject niet geschikt voor vrouwen met chronische problematiek, die al veel verschillende hulpverleners hebben gehad. 

Veelgestelde vragen

Moet ik zelf thuis iets doen tijdens het coachingstraject?
Ja. Je haalt het meeste uit het coachingstraject als je actief aan de slag gaat met de opdrachten. Ik bied je met dit programma de hulpmiddelen, ik sta je terzijde, je kunt je vragen aan me stellen. Uiteindelijk is het wel aan jou om het werkelijk te doen. Iedereen heeft immers de regie over haar eigen leven; gelukkig maar.

Bestaat dit coachingstraject alleen uit gesprekken en opdrachten? 
Een vast onderdeel van het 1-op-1 coachingstraject is IEMT. IEMT is de afkorting van Integral Eye Movement Therapy en wordt gebruikt om de herinneringen aan nare of traumatische ervaringen uit je verleden te neutraliseren. Zulke ervaringen kunnen namelijk veel invloed hebben op je huidige, dagelijkse leven. IEMT mag niet worden toegepast bij mensen met oogziektes (een bril of lenzen is geen probleem), neurologische stoornissen of psychotische/psychiatrische ziektebeelden.

Ik zou liever een losse afspraak maken; is dat ook mogelijk? 
Het is juist belangrijk dat we een wat langere tijd gaan samenwerken. Op die manier kun jij namelijk echt stappen zetten en een verandering doormaken. Daarbij heeft het programma een bewuste opbouw, die niet te realiseren is met een losse afspraak. Een losse afspraak is daarom niet mogelijk. Wel bied ik de mogelijkheid van een gratis proefsessie.

Ik twijfel of dit programma iets voor mij is. Hoe kom ik daar achter?
Ik bied iedereen de mogelijkheid om voorafgaand aan het 1-op-1 coachingstraject een gratis proefsessie te ervaren. Tijdens zo’n proefsessie ‘Meer rust in jouw persoonlijke situatie’ geef ik je minimaal twee praktische tips die passen bij jouw persoonlijke situatie en die je thuis of op je werk meteen kunt toepassen. Ook doen we een testoefening IEMT en kun je me al je vragen stellen. De gratis proefsessie is geheel vrijblijvend en kun je hier aanvragen. 

Wordt dit programma vergoed door mijn zorgverzekering?

Mijn diensten worden niet vergoed door een zorgverzekeraar. Ik zou er uiteraard voor kunnen kiezen om ervoor te zorgen dat dit wel kan. Ik doe dat bewust niet.  Uit onderzoek is namelijk gebleken dat als je er zelf niet voor hoeft te betalen je veel minder gemotiveerd bent om er aan te werken. En ik wil alleen werken met vrouwen die zelf gemotiveerd zijn om iets in hun leven te veranderen, want alleen dan bereiken we het optimale resultaat.