De verrassende invloed van haar jonge overlijden op mij

Vier jaar was ik, toen mijn nichtje Sandra overleed. Ik kan me er niet veel meer van herinneren. Wat ik nog weet, is dat we bij hen Sinterklaas hebben gevierd en dat, toen iedereen al in de woonkamer wachtte op de komst van Sinterklaas, zij pas naar beneden kwam omdat ze had geslapen. Op dat moment verbaasde me dat; want ik ging ook niet slapen overdag, terwijl we ongeveer even oud waren. Toen ik ouder was dacht ik: ze heeft die middag vast nog geslapen omdat ze al ziek was. 

We herdachten haar

Na haar overlijden herinner ik me vooral hoe we haar op bepaalde momenten herdachten en bloemetjes naar haar graf brachten. Verder heb ik het vooral altijd heel naar gevonden voor hun gezin dat zij Sandra als vierjarig meisje hebben moeten laten gaan. Ik heb er werkelijk geen moment bij stil gestaan dat haar overlijden ook op mijzelf een grote invloed gehad zou kunnen hebben.

Waard om te leven

Tot het moment tijdens mijn opleiding, dat ik samen met mijn studiegenootje een oefening deed. Ineens kwam naar boven dat ik het mezelf niet waard vond om mijn leven voluit te leven. Waarom ben ik het waard om nog te leven? Waarom ben ik nog hier op aarde? 

Schuldgevoel

Met IEMT, een mooie en zachtaardige methode, speurde ik met hulp van mijn studiegenoot naar de eerste keer dat ik dat gevoel voelde. Wat bleek? Als vierjarig kind begreep ik niet dat ik wel op aarde mocht blijven leven en zij niet. Alsof ik me schuldig naar haar voelde dat ik wel leef en zij niet. Op een of andere manier heb ik dat voor mezelf omgezet in het gevoel dat ik het mezelf niet waard vond om te leven. Let wel: ik wilde wel leven, maar ik vond het mezelf niet waard; dat zijn twee verschillende dingen. 

Over mijn grenzen

Het uitte zich in allerlei dingen: ik pleasde, gaf anderen tegen mijn eigen wil in toch hun zin, ging over mijn eigen grenzen heen en wist vaak niet eens wat ik zelf wilde of wat ik nodig had. Dat gaf natuurlijk stress en ik voelde me vaak gespannen. Achteraf bezien was dat deels terug te herleiden naar de impact die het overlijden van mijn nichtje op mij als vierjarig kind heeft gehad. 

Ik geniet van het leven

Door middels IEMT met het nare gevoel en die herinnering te werken, neutraliseerde mijn gevoel en daarmee ook mijn beperkende overtuiging. Sinds die behandeling voel ik mezelf kilo’s lichter. Ik geniet meer van het leven, kan alles beter doorvoelen en heb meer ‘schijt’ aan wat anderen van me denken of vinden. En ik begrijp nu waarom ik altijd het gevoel van onbegrip bij me droeg dat ik het niet waard ben om te leven. En dat schuldgevoel had tot gevolg dat ik mijn leven niet ten volle leefde.

Ik had het niet verwacht

En wat zo bijzonder is: ik heb voor die tijd nooit vermoed dat het overlijden van Sandra invloed op mijn manier van leven had. Ik heb er werkelijk nooit bij stilgestaan dat het überhaupt zo zou kunnen zijn. Tot die ene IEMT-sessie tijdens mijn opleiding. Wat ben ik dankbaar dat ik die sessie heb mogen ontvangen en voor de gevolgen die het voor me heeft gehad in mijn dagelijks leven. 

Hoe is dat voor jou?

Ga jij onbewust ook over je eigen grenzen heen? Geef je anderen, tegen je eigen wil in, toch hun zin? Als je andere dingen doet, dan die je diep van binnen wil, krijg je stress. Het kan zo maar zijn dat jij in het verleden ook iets hebt meegemaakt waardoor dat ooit is ontstaan. Heb je geen idee wat het zou kunnen zijn? Logisch, want dat soort dingen gebeuren vaak op onbewust niveau. Ik had dit zelf van tevoren ook nooit kunnen bedenken.

Ik geef je een gratis proefsessie

Wat ik wel weet, is dat jij het waard bent om er iets mee te doen. Daarom is IEMT een vast onderdeel van mijn 1-op-1 coachingstraject. Vraag je je af of zo’n 1-op-1 coachingstraject iets voor je is? Ik, Cindy, bied iedereen geheel vrijblijvend de mogelijkheid om een gratis proefsessie te ervaren. Zo’n proefsessie ‘hoogsensitiviteit in jouw persoonlijke situatie’ duurt ongeveer een uur en bestaat uit een korte coachsessie en een testoefening IEMT, waardoor we weten of IEMT ook bij jou werkt. Lijkt dat je wat? Hier kun je je aanmelden en meer lezen over de gratis proefsessie.